Si sempre heu volgut batre-us en duel però no teníeu molt clar quines són les normes us deixem aquesta setmana un magnífic documental sonor del programa Documentos de RNE: “Los lances de honor en España”. Sabíeu que en algunes redaccions de diaris se’n van instal·lar Sales d’esgrima per mantenir la plantilla en forma? Coneixeu l’origen de la paraula “ropera”?, o que Cervantes es va veure obligat a marxar d’Espanya fugint d’un duel?. Desfilen en aquest documental personatges tan insignes com els poetes Ramón de Campoamor o Francisco de Quevedo, el militar Juan Bautista Topete o el polític Alejandro Lerroux així com grans obres de la literatura com el Quixot, la Regenta o les obres de Lope de Vega o Calderón. 

Una història sobre l’evolució de l’espasa, sobre el concepte de l’honor; una història sobre literatura i esgrima.

Podeu descarregar-vos el documental en la web de Documentos:

https://mediavod-lvlt.rtve.es/resources/TE_SRDOCU/mp3/7/4/1329492712847.mp3

O bé en altres plataformes com Ivoox:

https://www.ivoox.com/los-lances-de-honor-en-Espa%C3%B1a_sb.html?sb=los+lances+de+honor+en+Espa%C3%B1a