MODALITATS

ESGRIMA ESPORTIVA

ESPASA

Característiques bàsiques

· Arma d’estocada o punta

· Origen en les espases de duel

· Parts vàlides per tocar: tot el cos

· Pes: 750-770 grams

· Longitud: 110 centímetres

· El punt és per al primer que toca

· Si toquen els dos tiradors, punt doble

 

FLORET

Característiques bàsiques

· Arma d’estocada o punta

· En els orígens era l’arma d’entrenament

· Parts vàlides per tocar: pit, esquena i barbada

· Pes: 500-550 grams

· Longitud: 110 centímetres

· Arma de convenció

· El punt és per al que té la prioritat i toca

 

SABRE

Característiques bàsiques

· Arma de punta, tall i contra-tall

· Arma més ràpida. Origen en la cavalleria

· Parts vàlides per tocar: cintura cap amunt

· Pes: 500-550 grams

· Longitud: 110 centímetres

· Arma de convenció

· El punt és per al que té la prioritat i toca

 

ESGRIMA MOBILITAT REDUÏDA

Les característiques són les mateixes que l'esgrima esportiva, l'única diferència és en l'espasa: només es pot tocar de cintura cap amunt

ESPASA

FLORET

SABRE

ESGRIMA HISTÒRICA

ESPASA LLARGA

Característiques bàsiques

· Arma de punta, tall, contra-tall, desarmament i cos a cos

· S’utilitza amb dues mans

· Origen en el segle XV

· Parts vàlides per tocar: tot el cos

· Pes: 1200-1600 grams

· Longitud: 120-140 centímetres

· El primer tocat definitiu guanya

 

ESPASA ROBERA

Característiques bàsiques

· Arma de punta, tall, contra-tall i desarmament

· S’utilitza amb una mà

· Origen en el segle XVI

· Parts vàlides per tocar: tot el cos

· Pes: 900-1200 grams

· Longitud: 110-130 centímetres

· El primer tocat definitiu guanya

 

Ús de cookies

Aquesta web usa cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis, comprovar el correcte funcionament del navegador i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.Política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies